søndag 31. august 2008

EDRU igjen - oppdatert

Ryktene om Eiker og Drammen RUs overgang til RKU er sterkt overdrevne.


For en liten stund siden ble det lagt ut en artikkel på denne bloggen, som med pump og prakt erklærte at hele EDRU hadde meldt seg ut av Rød Ungdom og inn i det nye ungdomspartiet til Tjen Folket, RKU (Revolusjonær Kommunistisk Ungdom). Erklæringen og dens krasse RU-kritikk ble slått stort opp i flere medier på venstresiden og ble fremstilt som et stort tap for ledelsen i RU.

I virkeligheten var det lite annet enn et vellykket mediestunt fremstilt av et fåtall medlemmer i EDRU som så sin sjanse til å skape storm i et vannglass når laget ble redusert. For mye av grunnen til at dette har blitt en stor sak, ligger i at det ser ut som en stor og aktiv del av RU har gått over til RKU - det er ikke sant. Den siste tiden har nemlig flere sentrale medlemmer av laget flyttet til fjerne strøk som f.eks. Australia, noe som har ført til at de resterende medlemmene har blitt en ganske liten gruppe mennesker. Tilfeldigvis var de fleste av de som ble igjen og forble aktive en del av en indre opposisjon i RU som sympatiserer med Tjen Folket. De fleste har nok fått med seg at Tjen Folket er en gruppe som RU har tatt sterk avstand fra politisk, noe som har ført til en noe lei eksklusjonssak hvor to medlemmer av laget ble ekskludert med henvisning til RUs fraksjonismeparagraf. Etter eksklusjonen oppstod det en diskusjon i laget om vi skulle gå mot eksklusjonen og la medlemmene forbli medlemer av laget i praksis. Dette forslaget ble nedstemt med henvisning til politiske forskjeller. Det var med andre ord litt uenighet om den politiske linja før fraflytningstilfellene.

Før "overgangsmeldingen" ble hamret opp på bloggen her, ble det innkalt til et møte som skulle ta opp lagets fremtid, slik seg hør og bør. Noe som jeg finner litt merkelig med dette møtet er at jeg selv ikke ble innkalt til det, jeg kan dermed ikke svare for hvor mange som tok del i det, jeg kan derimot garantere at det ikke var mange (jeg har liten grunn til å tro at det er mer enn tre personer vi snakker om). For disse må det ha vært et heldig sammentreff at jeg ikke var til stede på møtet, for det lå i kortene at jeg ikke akkurat ville gått med på å melde meg inn i RKU. Som Gymnaslærer Pedersen er jeg sjeleglad for at Stalin er død for lenge siden.

At medlemmer som er såpass uenige med RU, som RKU jo er, melder seg ut av partiet er bare rett og riktig. For RU må det regnes som en seier at en rekke medlemmer som er sterkt imot vår vedtatte politikk har bestemt seg for å slutte å fosøke å kuppe partiet innad (som var tilfellet i senest ved forrige landsmøte) og heller opprette sitt eget alternativ for likesinnede. At hele EDRU har meldt overgang til RKU er en løgn med det mål for øyet å svekke RU og legge tyngde bak den kritikken som TF og RKU retter mot RU.

At et lag går over til en annen organisasjon er faktisk mot RUs vedtekter:

§ 12 Rød Ungdoms eiendom

a) Fylkesorganisasjoner, lag og medlemmer kan ikke skille seg av med Rød Ungdom sin eiendom i strid med høyere organers vilje. Godkjenning skal innhentes på forhånd i tilfelle det kan være uenighet.

b) Hvis et lag blir lagt ned eller ekskludert, går hele lagets eiendom til Rød Ungdom på landsplan.

c) Hvis hele eller deler av ledelsen går ut av Rød Ungdom, forblir eiendommen i Rød Ungdom.


En overgang til et annet parti er jo dermed å betrakte som temmelig revolusjonært, men også et tegn på at medlemmene aldri respekterte disse reglene i utgangspunktet. EDRU har ikke gått over til RKU. EDRU er i ytterste konsekvens nedlagt, noe som jeg og medlemmer jeg ikke har muligheten til å komme i kontakt med før etter at sentralt har sendt meg medlemslister har tenkt å motvirke. Noen få medlemmer som var del av EDRU, som var et sterkt redusert lag, har meldt overgang til RKU.

Det kan virke som rusen av å befinne seg alene ved matfatet har gått disse medlemmene til hodet, men gudene skal vite at dagen der på skulle de fleste nok ønske at du holdt seg EDRU!

Medlemmer av RU i nedre Buskerud kan ta kontakt via denne mailen: eikerdammenru@gmail.com

Niklas Lagergren
Midlertidig leder i EDRU

11 kommentarer:

Comrade Arnfinn sa...

Hurra for (formann) Niklas. ;)
Bra jobba, og godt å se at laget fortsatt består.

K. V. sa...

Det som foreligger her, har rot i et enmannsforetak som ikke har blitt drøftet med blant annet leder i lokalaget. Eneste som er endret er passordet til bloggen. Dette er et en-persons foretak, et enpersons kupp av en blogg.

Tina sa...

I motsettning til Arnfinn synnes jeg du skal stå bak laget ditt i RKU. Hvis du ikke ønsker å være medlem i RKU så trenger du ikke lyge om at denne overførikke har hendt.

Først sier du at du ble innkalt så sier du at du ikke fikk beskjed. Jeg synnes du gir en svak forklaring og jeg tror ikke dette er noe annet enn et enmannsfåretak.

Grunnen til at noen ikke ble innkalt kan du skylde på SSK i RU for . De nektet å gi lederen fra forhenværende EDRU nå Eiker og Drammen RKU medlemsliste med kontaktinfo, bare fordi de var politisk uenig. Hva er den slags. Jeg har hadd problemer med å få medlemslister jeg og da jeg var nestleder i TRU, det etter høyresiden hevdet at jeg og kenneth fuglemsmo kuppet møte. Det gjorde vi ikke, fakta er at vi hadde flertall for maoisme. Da må man jo finne på en sprø teori om kupp.

EDRU har meldt overgang og roper HURRA HURRA og atter HURRA HURRA HURRA! For maoisme og gode kammerater i Eiker og drammen RKU.

JonT sa...

Denne har jeg skrevet på Rødt sin internliste etter at denne bloggposten ble lagt ut der:

Jeg klarer ikke med all verdens godvilje å skjønne dette med løgn og sannhet. La oss ta det punkt for punkt:

1: Det er da ingen som har påstått at Eiker og Drammen var kjempeaktive etter eksklusjonene. Tvert imot var dette en god grunn til at laget gikk over.
2: Vi hadde fått beskjed om at han hadde flyttet til Oslo. For en ukes tid siden hørte jeg tilfeldigvis at dette ikke var tilfellet. Leit og trist, men det er ikke Eiker og Drammen RU sin skyld at feilbeskjeder ikke blir rettet opp.
3: Men han fikk tilsendt en mail. Problemet var bare at det var en gammel mail. Dette fordi laget måtte bruke en av mine gamle medlemslister. Det er ikke Eiker og Drammen RU sin skyld, men RUs eget sentralstyre.
4: Om Niklas hadde dukket opp så hadde han fortsatt bare vært en person. Hvorfor skal RKU da være så sjeleglade for at han ikke dukket opp?
5: Med hvilken rett kan han si at Eiker og Drammen sin overgang er en løgn? Som han sier: Han var ikke der, han ble ikke innkalt og han er bare en person. Er det noen som kan fortelle meg nøyaktig hvor løgnen ligger?

LINJEKAMPER sa...

Det er helt på tryne av èn person å gjøre slikt som dette med en blogg. Man har gitt folk tillit og så er det EN som forandrer innholdet i bloggen på denne måten fordi de har tungen langt opp i rasshølet på sentralleddet, dvs ledelsen i Rød Ungdom.

"Comrade Arnfinn" er en person som har hatt en spesiell politisk linje. Det hersker liten tvil om at hans akrobatikk i politikken har vært tragikomisk, alt fra hyperopposisjon under jorden, til helhjertet støtte av folkene han arbeidet mot. Alt glemt nå. Ekkel kommentar, provoserende, slikt graver virkelig grøfter, ingen tvil om det, men det er kanskje det som er meningen?

Merk at siste innlegg på denne bloggen ikke samsvarer med resten av bloggen, det er av den enkle grunn at siste innlegg ikke hører hjemme på bloggen. Det hører hjemme på en eventuell ny blogg, hvor Niklas som det eneste aktive medlemmet av "EDRU" starter opp et RU-lag i Drammen. Lykke til, men ikke ramponer denne bloggen, den er flott og inneholder mye bra!

Comrade Arnfinn sa...

"linjekamper"; hvilken klode befinner du deg på?

at jeg som RU'er mener at en blogg som har vært for til for et lag i en organisasjon skal være i organisasjonen, og at jeg gleder meg over tegn på at det fortsatt vil være et RU-lag i eiker og drammen, handler da vitterlig om at jeg har en lojalitet til ru og ikke til rku. så enkel er den saken.


og til det om min personlighet, jeg må virkelig le av din gjengivelse av virkeligheta. greit, jeg opererer ikke i det "skjulte" lenger, men er mer åpen når jeg kritiserer noen. og fordi jeg har kritisert tf og sier jeg ikke har noe tro på rku, så gjør det meg til 110 % lojal til ledelsen. COME ON, så enkelt er det faen meg ikke. jeg kritiserer i begge retninger, slik som jeg har gjort hele veien - det nærmeste man kommer politisk akrobatikk i denne sammenhengen er din gjengivelse av virkeligheta.

Det å sverte sine motdebattanter får deg vel til å føle at du får frem poengene dine, eller hva? Skikkelig bra innsats for å bli tatt seriøst må jeg si.

Hva selve kommentaren min tidligere angikk, så må man da kunne skjønne den lette spøken i første linje - Sweet Lenin, hvor tørre kan man bli?
Til det andre, så har ikke jeg tenkt å legge meg særlig mer oppi metoden Niklas har opptrådd med, da jeg ærlig talt ikke vet nok om det, men jeg mener fortsatt at det er bra jobb om det forblir RU-aktivitet i området.

Mads sa...

Ah. dykk sekteristar, altså.

Korleis gidd de?

Vedtektsbrudd er vel kanskje òg eit problem, eller?

Men på den andre sida er det jo greitt å samla flest muleg av dei diktaturhyllande på venstresida i ein organisasjon, det skal seiast. Så får dei av oss som kjempar for eit sosialistisk folkestyre, og sosialisme nedanfrå kjempa for det, og bruke minst muleg tid på Mao, Stalin, sekterisme og eksklusjonar.

(Oi, no høyrest eg veldig RU-medlem ut her.)

Filip sa...

Jeg vil si at ryktene om et gjenoppstått EDRU er sterkt overdrevne. Dette er Niklas. Før i tiden måtte man hvertfall være tre for å lage ru-lag...

El pueblo unido - jamás será vencido sa...

31.august meldte en at RU-laget i Drammen igjen lever.

Det er to måneder siden. Nå venter vi på neste oppdatering av bloggen.

LINJEKAMPER sa...

Hehehe... Døde er kanskje edru, de er i hvert fall ikke full. Det er heller ikke denne bloggen.

El pueblo unido - jamás será vencido sa...

I dag skriver vi 9.mars og vi venter fortsatt på oppdateringer på bloggen til Eiker og Drammen RU. I spenning venter vi også på valglista til Buskerud Rødt for å se hvem som blir ungdomskandidat der. De har seks dager på seg.