onsdag 26. desember 2007

Data og Internett som kommunistisk våpen for de fattige og undertrykte!

Unge Tron Øgrim

I "gamledager" (2001), da Rødt het RV og Aslak Sira Myhre var RVleder, ble det lansert verdens første Internett-politiske program. Nylig avdøde Tron Øgrim (1947-2007), forfatter av blandt annet "Hilsen til en generasjon av kvikksølv!" som inneholder mye bra tanker om framtida og forholdet mellom arbeid og penger som er verdt å merke seg (leses gratis på biblioteket)! Det første Internett-politiske programmet fastsetter blandt andre følgende krav:

- Gratis internett til fattige
- Bredbånd over hele Norge
- Alle bøker gratis på Internett
- PC til alle elever og lærere
- Forbud mot Microsoft i alle offentlige datamaskiner.

I et intervju i Dagbladet om det Internett-politiske programmet ble det sagt; "- Dette er god kommunisme, men dette er også det beste kapitalistiske programmet for Internett. Det er kjempelønnsomt å investere i at nordmenn skal bli gode i å bruke data, insisterer RV-slugger Trond Øgrim." Dette programmet er blitt fornyet siden den gang og finnes i Rødts Arbeidsprogram under Informasjonsteknologi.

Øgrim sier også at alle partier vil kopiere RVs Internettprogram innen fem år. Dette har ikke i sin helhet kommet i oppfyllelse 8 snart 9 år seinere, men vi i Eiker og Drammen Rød Ungdom er veldig glade for at Drammen får huse et eksempel på litt godvilje fra regjeringa, nemmelig Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare! Gratulerer og lykke til! Sjekk friprog.no, sjekk samtidig linuxmint.com eller ubuntu.no hvis du har lyst på duganes gratis operativsystem. Vi i Eiker og Drammen Rød Ungdom vil at teknologi også skal komme elever/studenter og arbeiderklassen til gode, derfor trengs alternativer til en utdatert og udugelig kapitalistisk produksjonsmåte som ikke ser at arbeid og penger må stå i forhold til hverandre.

Les mer av Tron Øgrim her.

Ingen kommentarer: