mandag 26. mai 2008

StoppSViket.org


Da er nettsiden http://www.stoppsviket.org/ oppe og går.


Vil du spre anti-SV-plakater? Ta kontakt på jontrygve@sosialisme.no eller eikerdrammenru@gmail.com.

tirsdag 20. mai 2008

Kungjøring fra sentralkomittee til Irans kommunistparti om fordømmelse av angrep mot sukkerrør arbeidere i provinsen Haftape!


Det iranske islamske regimetsstyrker angrep sukkerrør arbeidere i byen Shoush torsdag 15.mai2008. Dette angrep ble planlagt noen dager tidligere og i denne sammenhengen hadde det islamske regimet i Iran overført sin spsialstyrker fra andre byer i Khozestans fylke til byen Shoush. Arbeiderne begynte sine protester allerede fra 5.mai. Disse protestene rettet seg mot innstengelsen av fabrikken, arbeidernes masse ekskludering og uutbetalte lønninger i de siste tre måndene. Direktørene av denne fabrikken skulle ved å ikke betale arbeidernes lønninger og kutte vann til sukkerrørs gårdsbruk sette press på arbeiderne og skylde på dem om at de sukkerrørsgårdene er blitt tørre og produksjonsprosessen har stoppet. Dette er i en situasjon hvor kapitalistene og regjeringen overfører kapitalen fra ett sted til ett annet hvor det finnes mer profitt og de fortsetter sin kapital akkumulasjonen. De utsetter tusenvis av arbeidernes familier for en uklar og utrygg framtid ved å iverksette en brei og omfattende ekskludering. Sukkerrør arbeidere i Haftape har samlet seg seks dager på rad foran ordførerenskontor i byen Shoush og forlangte en behadling av deres krav. Regimets bevæpnede styrker har begynt å angrepe dem når arbeiderne ville starte et rolig tog fra ordførerenskontor til byens sentrum for å informere folk om deres protester og krav. Men regimets disiplinær og spesial styrker angrep arbeidernes rekker og slå dem og deres familier. De kommet så lang at de kjørte over arbeiderne som hadde ikke noe annet enn en knutet neve og en hals full av rop. I kjølvannet av dette angrepet ble mange arbeidere skadet. Irans kommunistparti støtter igjen sukkerrør arbeidernes rettferdige kamp i provinsen Haftape og fordømmer på det sterkeste angrepet fra regimets undertrykkete styrker mot arbeiderne. Kampen til sukkerrør arbeidere i Haftape er en barrikade av den iranske arbeider klassens omfattende kamp mot angrep fra kapitalistene og deres regim til arbeidernes levesett og de elementære rettighetene. Regimets angrep mot arbeiderne i sukkerrørsfabrikken har startet i en situasjon der regimet fryktet at de solidaritet og støttene til sukkerrør arbeidere i Haftape skulle spred seg til andre deler av arbeider klassen i Khozestans fylke og andre deler av Iran. Virkeligheten viser regimets svake punkt og det eneste vei til å tvinge kapitalistene og deres stat til tilbake trekking framfor arbeidernes krav, er arbeidernes klasse solidaritet i et omfattende nivå.

Sentralkomittee til Irans kommunistparti 15.mai 2008

mandag 19. mai 2008

Unge Høyre ønsker seg Jonas Gahr Støre




Påtroppende leder i Unge Høyre, Henrik Asheim, mener at Høyre må redde Arbeiderpartiets utenriksminister Jonas Gahr Støre dersom han ikke blir satt på sikker plass i APs nominsasjon.


Dette beviser for ørtende gang at Arbeiderpartiet ikke er et Arbeiderparti, men et borgerlig parti. Det som en gang var et parti for den norske arbeiderklassen velger i dag ministere som ønsker velkommen med åpne armer av kapitalistklassens interesseparti. Det er viktig å lære av andres feil, også APs. Riktignok har de gjort det bra for seg selv, men Eiker og Drammen Rød Ungdom lover å aldri å synke så dypt at vi bytter kampen for kommunismen mot fine titler.

torsdag 15. mai 2008

Stopp SViket




SV tar om dagen i et tak for USA-imperialismen. I den anledning har Eiker og Drammen RU (EDRU) startet en kampanje mot SV. En kamerat i Eiker og Drammen RU har laget en feiende flott plakat.


Hvis dere vil ha den eller bare se den kan dere sende meg en mail på jontrygve@sosialisme.no eller eikerdrammenru@gmail.com. Vi fikser så den blir trykt opp og sendt til dere. Heng den opp på plakatplasser og SV-kontorer rundt i hele landet. Den gjør seg spesielt godt sammen med graffitti. Stoppsviket.org vil etterhver komme seg opp og gå.

onsdag 14. mai 2008

60 år er for mye - palestinsk stat nå!


I dag er det 60 år siden staten Israel erklærte seg uavhengig. Det markerer starten på en 60 år lang okkupasjon av palestinernes land. Millioner av mennesker lever i dag i flykningeleire uten strøm eller vann. 60 års okkupasjon er mer enn nok - la palestinerne få sin stat og send Israels ledere til Haag!

tirsdag 13. mai 2008

Lesetips: Staten og Revolusjonen


Rett før oktoberrevolusjonen i 1917 skrev Lenin boka mange regner som hans hovedverk. Staten og Revolusjonen er en marxistisk fremstilling av temaet staten som borgerskapet verktøy i dag, og hvordan den skal være arbeiderklassens verktøy under overgangsfasen mot det statsløse kommunistiske samfunnet. Den polemiserer også mot anarkistene og forklarer lettfattelig og enkelt hvordan anarkister og kommunister skiller seg fra hverandre.



Hvis du er veldig interessert i temaet kan du også ta med deg Friedrich Engels hovedverk Familien, Privateiendommens og Statens Opprinnelse.