torsdag 27. desember 2007

EU det neste Sovjetimperiet?

Denne videoen posta som en gave til Nei-bevegelsen som fikk en måling på 50% nei, mot ja-sidas 30% (20% veit ikke). Dette er høyere enn noen gang - gratulerer! Vi ser EU som et prosjekt som styres ovenfra og ned ofte med stor motsatand og ofte direkte i strid med arbeidsfolks ønsker og behov, med EØS som en del av dette. Rull film!

onsdag 26. desember 2007

Data og Internett som kommunistisk våpen for de fattige og undertrykte!

Unge Tron Øgrim

I "gamledager" (2001), da Rødt het RV og Aslak Sira Myhre var RVleder, ble det lansert verdens første Internett-politiske program. Nylig avdøde Tron Øgrim (1947-2007), forfatter av blandt annet "Hilsen til en generasjon av kvikksølv!" som inneholder mye bra tanker om framtida og forholdet mellom arbeid og penger som er verdt å merke seg (leses gratis på biblioteket)! Det første Internett-politiske programmet fastsetter blandt andre følgende krav:

- Gratis internett til fattige
- Bredbånd over hele Norge
- Alle bøker gratis på Internett
- PC til alle elever og lærere
- Forbud mot Microsoft i alle offentlige datamaskiner.

I et intervju i Dagbladet om det Internett-politiske programmet ble det sagt; "- Dette er god kommunisme, men dette er også det beste kapitalistiske programmet for Internett. Det er kjempelønnsomt å investere i at nordmenn skal bli gode i å bruke data, insisterer RV-slugger Trond Øgrim." Dette programmet er blitt fornyet siden den gang og finnes i Rødts Arbeidsprogram under Informasjonsteknologi.

Øgrim sier også at alle partier vil kopiere RVs Internettprogram innen fem år. Dette har ikke i sin helhet kommet i oppfyllelse 8 snart 9 år seinere, men vi i Eiker og Drammen Rød Ungdom er veldig glade for at Drammen får huse et eksempel på litt godvilje fra regjeringa, nemmelig Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare! Gratulerer og lykke til! Sjekk friprog.no, sjekk samtidig linuxmint.com eller ubuntu.no hvis du har lyst på duganes gratis operativsystem. Vi i Eiker og Drammen Rød Ungdom vil at teknologi også skal komme elever/studenter og arbeiderklassen til gode, derfor trengs alternativer til en utdatert og udugelig kapitalistisk produksjonsmåte som ikke ser at arbeid og penger må stå i forhold til hverandre.

Les mer av Tron Øgrim her.

mandag 24. desember 2007

God Jul og godt nyttår


Eiker og Drammen Rød Ungdom vil ønske både medlemmer og sympatisører en god jul og et rødt og revolusjonært nytt år. Hvis du vi gi oss en julegave kan du jo melde deg inn;)

Stopp legitimering av Volden!

Eugene Obiora ble den 7. september 2006 kvalt til døde av en politimann på et trygdekontor i Trondheim. Etter å ha blitt behandlet av politiets eget organ for slike saker, skal saken nå henlegges - til tross for flere vitnesutsagn som vitner om unødig voldsbruk og rasisme. Den innvolverte politimmannen har i tillegg vært innvolvert i en lignende sak før, hvor en mørkhudet vaskekone ble offeret. Hørte jeg noe om en bukk og en havresekk?

Vis at du ikke vil tollerere voldsbruk og rasisme i politiet - protestér mot henleggelsen av Obiora-saken den 5 Januar! Bergen klokka 13:00 ved politistasjonen, Trondheim 14:00 på torget, og Oslo kl. 15:00 fra Jernbanetorget.